De eerste stap naar afvallen is natuurlijk een gezonde levensstijl. Maar het kan best moeilijk zijn om hardnekkig buik vet kwijt te raken. Er zijn verschillende hulpmiddelen die zeer effectief zijn om gemakkelijker af te vallen. Een medicijn dat zeer effectief is bij afvallen is Saxenda. Maar wat is Saxenda precies? In dit artikel bespreken we Saxenda en hoe het kan helpen met afvallen. Daarnaast gaan we specifiek voor vrouwen ook in op een goede anticonceptiepil die erg fijn is voor vrouwen die last hebben van gewichtstoename door anticonceptiemiddelen en liever minimaal last hebben van een veranderde hormoonhuishouding.
Saxenda
Overtollig buikvet en overgewicht wordt veroorzaakt wanneer je meer calorieën nuttigt dan dat je verbrandt. Helaas komt dit steeds vaker voor in de Nederlandse samenleving aangezien lekker eten overal beschikbaar is en zeker tijdens de huidige pandemie is veel bewegen en sporten niet altijd even makkelijk. Als je gewend bent te veel te eten kan het moeilijk zijn dit te stoppen en af te vallen. Daar kan Saxenda bij helpen. De actieve stof in Saxenda is liraglutide. Dit is een hormoonachtige stof die de maaglediging vertraagt en daardoor de voedselinname vermindert. Het is een medicijn dat je via injectie tot je neemt. Saxenda werkt in op receptoren in de hersenen waardoor de eetlust verminderd wordt. Met het medicijn zul je dus minder eten en minder vlug honger hebben. Het is belangrijk dat je niet zomaar Saxenda gebruikt om af te vallen. Alleen wanneer je een BMI hebt van 30 of hoger is Saxenda toegestaan voor u.
Cerazette
Veel vrouwen die anticonceptie gebruiken merken dat ze ongewenst gewichtstoename hebben. Dit is natuurlijk niet fijn. Het kan helpen om een andere conceptie methode te proberen. Er zijn vele verschillende varianten van ‘de pil’. Een zeer effectieve variant die gewoon goed werkt maar meestal minder invloed heeft op de hormoonhuishouding is Cerazette. Dit is een anticonceptiepil met desogestrel. Dit is een vrouwelijk progestageenhormoon. Dit is een pil die slechts één soort vrouwelijk geslachtshormoon bevat en wordt daarom ook wel gezien als de minipil. Het is het beste om met deze pil te beginnen de eerste dag van je menstruatie. Als dit niet lukt dan kun je ook gewoon op een ander moment beginnen maar het is wel belangrijk dat je pas na 7 dagen gebruik zonder ander voorbehoedsmiddel vrijt. Denk er ook aan dat als je ouder bent dan 35 jaar en rookt, je beter een ander anticonceptiemiddel kunt gebruiken. Je hebt namelijk anders verhoogde kans op hart- en vaatziekten.